Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο

Dystopia by Φίλιπ Ντικ

Blurb

The Man in the High Castle είναι ένα μυθιστόρημα εναλλακτικής ιστορίας γραμμένο από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Κ. Ντικ. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στις πρώην Η.Π.Α., το 1962, 15 χρόνια μετά τη νίκη των δυνάμεων του Άξονα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ηττημένες Η.Π.Α. έχουν παραδοθεί στη ναζιστική Γερμανία και στην Ιαπωνική Αυτοκρατορία.
Παρόλο που δεν ήταν το πρώτο δείγμα εναλλακτικής ιστορίας, το έργο αυτό βοήθησε να μπουν οι βάσεις για την αναγνώριση του είδους σαν σοβαρό λογοτεχνικό είδος. Κέρδισε το βραβείο Hugo και βοήθησε το όνομα του Ντικ να γίνει γνωστό στους κύκλους της επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα από τα πιο σφιχτοδεμένα και ανθρωποκεντρικά έργα του.
Ο Ντικ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του γράφοντας για να μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του, γι' αυτό έγραφε με γοργούς ρυθμούς, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό μυθιστόρημα το οποίο είχε την πολυτέλεια να γράψει χωρίς χρονικούς περιορισμούς, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την κοσμηματοπώλη Αν Ρούμπινσταϊν.

First Published

1962

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment