Изкуството да обичаш

Novel by Ерих Фром

Blurb

Изкуството да обичаш е книга написана от Ерих Фром и издадена през 1956 от Harper & Row. На български език е издадена от издателство "Христо Ботев" през 1992 г. в превод на Владимир Ганев и от издателство "Кибеа" през 2000 г. в превод на Станислава Миланова.
Тя е най-популярната книга на Ерих Фром и се превръща в международен бестселър, който резюмира и допълва теоретичните принципи за човешката природа в "Бягство от свободата" и "Човекът за самия себе си". В тази работа любовта е представена като умение, което може да бъде научено и развито. Тя се противопоставя на идеята, че любовта е нещо магическо и мистериозно, което не може да бъде анализирано и обяснено. Самият Фром, обаче предупреждава в самото начало:
. В тази си книга авторът разглежда любовта и нейното умиране и разпадане в западното общество. В частта за теорията на любовта Ерих Фром тръгва в описанието си от любовта като "отговор на проблема за човешкото съществуване" до конкретните обекти на любовта. Той описва "братската любов" като
.

First Published

1956

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment