Пошта

Novel, Autobiographical novel by Чарлс Буковски

Blurb

Пошта је роман који је написао Чарлс Буковски, издат 1971. године. Као што се за «Блудног сина» може рећи да је аутобиографија дјетињства Чарлса Буковског, тако се и за «Пошту» може рећи да је аутобиографија његових каснијих година. Без пребијене паре барска мушица Хенри Кинаски постаје замјеник поштара. Након тога постаје чиновник. Он опстаје кроз пиће и жене, у комбинацији са циничним погледом на свијет.
Први роман Чарлса Буковског је «посвећен никоме». Велика љубав његовог живота, Џејн Куни Бејкер је удовица, алкохоличарка, 11 година старија, и са великим пивским трбухом. Она је такође служила и као модел за Ванду, јунакињу из филма «Барска мушица» за који је Буковски написао сценарио. Пишчева прва супруга Барбара Фрај петрпила је физички деформитет – два пршљена њеног врата су нестала, дајући утисак да је стално слијегала раменима. Након нешто више од двије године брака касних педесетих година она је затражила развог наводећи као разлог «душевну окрутност». Она је у роману приказана као богата нимфоманка.
Пошта је први аутобиографски роман Чарлса Буковског у којем је главни лик антихерој, Хенри Кинаски.

First Published

1971

Member Reviews Write your own review

KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Bukowski ist einmalig. Was in die Analen eingehen wird, ist sein Auftritt im französischen Fernsehen, live und nicht zensierbar, ausgestattet mit einer Weinflasche. Er hat gezeigt, dass die Literatur keine Angelegenheit ist von spießigen Oberlehrern.

0 Responses posted in December
Log in to comment