From hell een melodrama in zestien delen

Graphic novel by Alan Moore, Eddie Campbell

Blurb

From Hell is een bijna 600 pagina's tellende Trade Paperback van de Engelse schrijver Alan Moore en de Schotse tekenaar Eddie Campbell. Hierin wordt een tiendelige, eerder verschenen, comicminiserie gebundeld waarin Moore zijn feitenkennis heeft losgelaten op het Jack the Ripper-mysterie. From Hell illustreert een aangepaste theorie van die van Stephen Knight over wie de Ripper mogelijk was en hoe en waarom hij deed wat hij deed.
Het vuistdikke From Hell is geheel in zwart/wit getekend door Campbell en heeft zich zo exact mogelijk aan waargebeurde feiten willen houden. Moore benadrukt dat door het hele werk te voorzien van zoveel voetnoten, dat er in de losse miniserie een extra deel uitgegeven moest worden om ze allemaal in op te nemen. In die extra uitgave geeft Moore ook aan welke stukken hij niet hard kan maken. De titel From Hell komt ook van een bestaand briefje dat door sommige autoriteiten in Engeland wordt gezien als afkomstig van de Ripper.
Wie het volgens Moores hier tentoongestelde theorie was, wordt relatief vroeg duidelijk gemaakt. Dat is niet de invalshoek waar het de Brit om gaat.

First Published

1989

Member Reviews Write your own review

Catskinner

Catskinner

Buy the collected graphic novel; Moore's commentary at the end is easily a 10, and worth the price of admission, not to mention being arguably longer then the actual comic.

0 Responses posted in October
Log in to comment