Hebben en niet hebben

fiction by Ernest Hemingway

Blurb

To Have and Have Not is een roman van Ernest Hemingway uit 1937 over Harry Morgan, een vissersbootskapitein die mensen en waren smokkelt tussen Cuba en Florida. De roman toont Harry als een in wezen goede man die om zijn gezin te laten overleven tot zwarte marktactiviteiten wordt gedwongen door economische omstandigheden waar hij geen vat op heeft.
Morgans avonturen leiden hem naar de wereld van de rijken en betrekken hem in een vreemde en onwaarschijnlijke liefdesrelatie. Hij is geen immorele man, maar hij is bereid om compromissen te sluiten om zijn belangrijkste doel te bereiken: kleding en voeding voor zijn vrouw en drie dochters. Hij begint met vistochten voor rijken, waagt zich vervolgens aan dranksmokkel en overzetten van illegale immigranten, en wordt uiteindelijk gedwongen zijn vissersboot te gebruiken om gangsters te helpen ontsnappen. Hij is een van de "have nots" en sympathiseert met de andere "have nots", maar hij leeft van de 'haves'.

First Published

1937

Member Reviews Write your own review

austin.allen

Austin.allen

Alway a good read with Hemmingway. This one is a little simplistic. Nowhere near the larger, more substantial novels (a farewell to arms comes to mind)

0 Responses posted in May
Log in to comment