Het zingen van de tijd

Novel by Richard Powers

Blurb

Het zingen van de tijd is een roman van de Amerikaanse schrijver Richard Powers. Zowel de oorspronkelijke Engelse titel: The Time of Our Singing als de Nederlandse vertaling van Mieke Lindenburg zijn van 2003. Powers wordt gerekend tot de wetenschappelijk georiënteerde romanschrijvers.
Het boek is het verhaal van Jonah en Josef Strom, twee broers, die hun leven wijden aan zang en muziek, respectievelijk als zanger en als pianist.
Hun ouders hebben een sterke muzikale achtergrond; Delia Daley, hun moeder, is een zwarte vrouw uit Philadelphia; vader David Strom is een natuurkundige van Duits-joodse afkomst, die in de Holocaust heel zijn familie verloor. Zij willen hun kinderen opvoeden voor een wereld zonder vooroordelen, maar in het Amerika van het derde kwart van de 20e eeuw is dat niet vanzelfsprekend, zo niet onmogelijk. De historische kwestie van de rassensegregatie in Amerika is een steeds weerkerend thema, dat onvermijdelijk leidt tot breuklijnen binnen deze familie, onder andere met de grootouders langs moeders kant, en met hun jongere zusje Ruth.

First Published

2002

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment