Over de methode inleiding over de methode : hoe men zijn verstand goed kan gebruiken en de waarheid achterhalen in de wetenschappen

by René Descartes

Blurb

Verhandeling over de methode is een filosofisch boek, geschreven door de Franse filosoof René Descartes in 1637. De Verhandeling over de methode is het best bekend als de bron van het beroemde citaat "Je pense, donc je suis", dat voorkomt in deel IV van het werk.
De volledige titel luidt: Discours de la Méthode pour bien conduire sa raison, et chercher la vérité dans les sciences, ofwel: Verhandeling over de methode om de rede op de juiste manier te leiden en de waarheid in de wetenschappen te zoeken.
Het is een van de eerste pogingen tot modern natuurwetenschappelijk onderzoek. Daardoor is het een bron van de moderne "wetenschapsfilosofie".
Het boek is niet dik en ook voor een leek goed toegankelijk en vrij makkelijk leesbaar. Het was ook in eerste instantie gericht aan de geïnteresseerde leek, geschreven in het Frans, niet in het Latijn. Er waren drie bijlages, La Dioptrique, Les Météores en La Géométrie

First Published

1637

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment