Woeste hoogten

Novel, Gothic fiction by Christine Cameau, Emily Brontë

Blurb

Woeste hoogten is de enige roman van de Britse schrijfster Emily Brontë, die achttien maanden na de publicatie ervan stierf. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1847 onder het pseudoniem Ellis Bell. Een tweede, postume editie werd uitgebracht onder redactie van haar zus Charlotte Brontë. Wuthering Heights wordt meestal gezien als een van de belangrijkste en invloedrijkste boeken uit de Engelse literatuur. Wuthering Heights vertelt het verhaal van de gepassioneerde en tumultueuze relatie tussen Catherine Earnshaw en Heathcliff, en hoe vernietigend hun liefde voor beide families is.
De naam van het boek verwijst naar het gelijknamige landhuis waarrond het verhaal zich afspeelt. Het vertelt de gebeurtenissen in de families Linton en Earnshaw, waarin de hoofdpersoon Heathcliff uit haat en rancune verderf zaait die doorwerkt in de volgende generaties en waar uiteindelijk bijna iedereen aan ten onder gaat.
In eerste instantie werd het boek niet goed ontvangen en werd het beschreven als een mindere en qua taalgebruik veel grovere versie van Jane Eyre, het bekende boek van haar zus Charlotte.

First Published

1847

Member Reviews Write your own review

alexandru.chereches

Alexandru.chereches

Un roman plicticos ce nu l-am putut termina niciodata.

0 Responses posted in January
walter.kailey

Walter.kailey

This is my favorite book to sit and read by the fire on a rainy day in late autumn.

0 Responses posted in November
forbici

Forbici

Óitmo

0 Responses posted in September
bliblabloblobb

Bliblabloblobb

Absolutes Lieblingsbuch mit wunderschönen Textstellen.

0 Responses posted in April
Log in to comment