Blurb

Det Kommunistiske Partis Manifest, ofte blot omtalt som Det Kommunistiske Manifest er et af de mest betydningsfulde politiske skrifter i verdenshistorien. Det er skrevet af Karl Marx og Friedrich Engels og blev udgivet første gang i London den 21. februar 1848.
Manifestet dannede med sine idéer om proletariatets diktatur, det klasse- og statsløse samfund og fælles ejendomsret over produktionsmidlerne grundlaget for den gren af den kommunistiske ideologi, der senere er blevet kaldt for marxisme.
På Kommunisternes Forbunds kongres i London i november-december 1847 fik Karl Marx og Friedrich Engels til opgave at skrive et program for forbundet. Arbejdet med manifestet blev startet kort efter kongressen. Marx og Engels arbejdede sammen til slutningen af december, og opholdt sig indtil der i Brussel. Men efter at Engels rejste til Paris i slutningen af december fortsatte Marx arbejdet alene. I løbet af januar 1848 skrev Marx manifestet færdig og det blev sendt til trykning i London, og udkom første gang i slutningen af februar.
I de første udgaver og oversættelser var forfatterne anonyme.

First Published

1848

Member Reviews Write your own review

tpvales

Tpvales

evil

0 Responses posted in February
Log in to comment