En kort historie om næsten alt

non-fiction by Bill Bryson

Blurb

En kort historie om næsten alt af den amerikanske forfatter Bill Bryson er en populærvidenskabelig bog, der forklarer nogle områder af videnskab, ved hjælp af en sprogstil, der sigter mod at være mere tilgængelige for læseren end i mange andre bøger dedikeret til emnet.
En kort historie om næsten alt afviger fra Bryson normale rejsebogs genre, og handler i stedet generelle videnskaber som kemi, palæontologi, astronomi og partikelfysik. I det, han udforsker tid fra Big Bang til opdagelsen af ​​kvantemekanikken via evolution og geologi. Bryson fortæller historien om videnskaben gennem historier om mennesker, der gjorde de mange opdagelser, mennesker såsom Edwin Hubble, Isaac Newton og Albert Einstein.
Bill Bryson blev inspireret til at skrive bog ombord på et fly under en tur over stillehavet, hvor han blev opmærksom på sin egen manglende viden om "den eneste planet jeg nogensinde kommer til at leve på.", om hvorfor havet var salt, men de store søer ikke var, om havene blev mere og mere saltet eller ej, og om salinitet var noget han overhovedet skulle bekymre sig om.

First Published

2003

Member Reviews Write your own review

joselu

Joselu

Verdaderamente recomendable de como debe ser un libro de divulgación científica, muy bien escrito, con mucho humor y aprendes cosas interesantísimas sobre materias que en principio no parecen muy sugerentes, al menos para mi, como la geología. Corre a leerlo, no te arrepentirás.

0 Responses posted in January
Log in to comment