Fagre nye verden

Dystopia, Novel by Aldous Huxley

Blurb

Fagre nye verden er en roman af Aldous Huxley. Handlingen foregår i London i år 2540 og tager forskud på udviklingen af reproduktionsteknologier, biologisk ingeniørvirksomhed og sovende indlæring, der manipulerer menneskenes væsen. Visse områder i den nye verden er også dystopisk: Alle er raske og unge, og teknologien er meget avanceret.
Mennesker findes i 5 forskellige ranggrupper, Alpha, Beta, Gamma, Delta og Epsilon, og deres rang er denne rækkefølge.
· Alpha – De klogeste
· Beta – De mellemkloge
· Gamma – ”Lige til pas”
· Delta – ikke så kloge
· Epsilon – Zombier
Alle mennesker er lavet på “samlebånd” – mennesker bliver ikke længere født af en kvinde, de bliver produceret som et “produkt” i de fem forskellige grupper.
Al deres indlæring sker mens de sover, regler osv. bliver læst op, så nå de er vågne, har de accepteret reglerne uden egentlig at vide det.
Hovedpersonen i bogen er Bernard som er et Alpha-menneske, men selvom han har den høje rangering, bliver han ikke respekteret, da rygtet siger, at der blev hældt alkohol i hans fosterglas, fordi de troede han var en Gamma.

First Published

1932

Member Reviews Write your own review

Thiago1979

Thiago1979

ótimo livro

0 Responses posted in January
KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Was gefällt, ist das Kolorit, wie er Zeitgenössisches abfackelt. Dann wiederum nervt er, schreibt einfach aus der Wikipedia ab, langweilt mit pseudo-wissenschaftlicher Sprache. Problem: Er kann nicht wirklich schreiben.

0 Responses posted in December
Log in to comment