Harry Potter og Dødsregalierne

Novel, Young-adult fiction by J.K. Rowling

Blurb

Harry Potter og Dødsregalierne er den syvende og sidste bog i Harry Potter-serien af den britiske forfatter J. K. Rowling. Bogen blev udgivet 21. juli 2007, og sluttede dermed serien som begyndte i 1997 ved udgivelsen af Harry Potter og De Vises Sten. Denne bog omhandler begivenhederne direkte efter Harry Potter og Halvblodsprinsen, og fører frem til den længe-ventede endelige konfrontation mellem Harry Potter og Voldemort. Den danske udgave udkom 10. november 2007 klokken 00.01 om natten.
Harry Potter og Dødsregalierne blev udgivet i Rowlings hjemland Storbritannien af Bloomsbury Publishing, mens den i Danmark blev udgivet af Gyldendal. Den brød alle salgsrekorder som den hurtigst-sælgende bog nogensinde da den blev udgivet på verdensplan i 93 lande. Bogen solgte 15 millioner eksemplarer i de første 24 timer efter den officielle udgivelse, deriblandt mere end 11 millioner alene i USA og Storbritannien. Den tidligere rekord, 9 millioner på sin første dag, var holdt af Harry Potter og Halvblodsprinsen.
Dødsregalierne vandt flere priser, deriblandt Colorado Blue Spruce Book Award i 2008, og blev valgt som "Bedste bog for unge voksne" af American Library Association.

First Published

2007

Member Reviews Write your own review

dr.chadsir.stoon

Dr.chadsir.stoon

A TRULY MAGICAL BOOK

0 Responses posted in December
kerstink

Kerstink

Kaum was spannderes gelesen ein wirklich sehr gelungender Abschluss

0 Responses posted in December
Log in to comment