Homers Odyssé

Novel, Poetry by Homer

Blurb

Odysseen er et af de største oldgræske episke heltedigte skrevet på heksameter. Historien tilskrives Homer, men det er ikke klart, om det er hans eget værk, eller det er en sammenfatning af ældre fortællinger, der er gået fra mund-til-mund. Historien er en efterfølger til Homers Illiaden. Odysseen er historien om Odysseus' ti-årige hjemrejse fra Troja til Ithaka, efter den trojanske krig. Undervejs møder han utallige farer og fristelser og mister hele sin besætning, mens hans kone Penelope ombejles derhjemme. Parallelt med Odysseus' hjemfærd fortæller historien også om sønnen Telemakos, der rejser ud for at lede efter sin fader.
Stilistisk er Odysseen forfattet på det daktyliske heksameter, som er det klassiske metrum for et epos. Det daktyliske heksameter er et verseform, hvor et vers består af seks enheder hver med en lang og to korte stavelser. En lang og to korte stavelser ligner billedligt en finger, hvoraf navnet daktylisk kommer. I det fem første enheder kan enhver af de sidste to korte stavelser udskiftes med en lang.

Member Reviews Write your own review

alexandru.chereches

Alexandru.chereches

O carte exceptionala ce chiar dupa atatia ani isi pastreaza farmecul. Intr-un cuvant este o capodopera a literaturii universale.

0 Responses posted 2 weeks ago
Log in to comment