Kometen kommer

Fantasy by Tove Jansson

Blurb

Kometen kommer er en barnebok fra 1946; den inngår i Tove Janssons serie om Mummitrollet. Jansson utga en ny, revidert utgave av boken i 1968, med tittelen Kometen kommer. Den norske oversettelsen fra 1970 er basert på den reviderte utgaven.
Det har variert hvorvidt dette har blitt regnet som den første eller andre boken i mummi-serien. Den forrige boken, Småtrollene og den store oversvømmelsen anses noen ganger som en forløper til selve serien, ettersom miljøet i Mummidalen og de fleste av karakterene blir introdusert og utviklet i Kometen kommer.
Boken framstår - i sin første versjon - som overtydelig i sin skildring av truslene, og «dynger skrekkskildring på skrekkskildring.» Boken er også en kritikk av en følelseskald vitenskap, og et studium av de ulike reaksjonene på den forestående katastrofen: vekslingen mellom frykt og uansvarlighet.
I den første utgaven, fra 1946, balanserer Mummitrollet mellom barnslig og voksen adferd, i den reviderte utgaven fra 1968 er han mer entydig et barn.

First Published

1946

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment