Lord Jim

Science Fiction, Novel by Joseph Conrad

Blurb

Lord Jim er en roman skrevet av den britiske forfatteren Joseph Conrad, utgitt i 1900. Romanen blir regner blant de viktigste i Conrads forfatterskap. Teksten ble første gang utgitt i Blackwood's Magazine i perioden fra oktober 1899 til november 1900.
Hovedpersonen Jim er lovende ung mann som arbeider som styrmann på et skip som skal frakte 800 muslimske pilegrimer på Hajj til Mekka i den gamle båten Patna. Mannskapet fryktet for at båten skulle gå ned i en storm, og forlater den uten å varsle alle pilegrimene ombord, da de frykter panikk skal ta livet av alle. I forvirring, panikk og etter press fra de eldre offiserene blir Jim med de andre. Ved et under synker ikke båten, og alle pilegrimene blir reddet. Etter en fryktelig seilas kommer mannskapet til land, og blir senere dømt for sitt svik.
Jim mister styrmannsertifikatet og alle sine drømmer. I vanære flakker han rundt i Østen, før han begir seg inn i jungelen i Malaisia. her bygger han seg opp en posisjon blant de innfødte, men blir innhentet av fortiden og må treffe enda mer krevende valg enn det han gjorde på Patna.

First Published

1900

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment