Den förlorade symbolen

Novel, Thriller by Dan Brown

Blurb

Den förlorade symbolen, tidigare med arbetstiteln The Solomon Key, är en thriller av den amerikanske författaren Dan Brown. Den utspelar sig i Washington, D.C. efter händelserna i Da Vinci-koden.
Den släpptes i USA den 15 september 2009 och är den tredje romanen av Brown som har Harvard-symbologen Robert Langdon som huvudperson efter Änglar och demoner och 2003 års Da Vinci-koden. Första tryckningen var på 6,5 miljoner, den högsta siffran i Doubledays historia. Den första dagen sålde boken en miljon exemplar inbunden och som e-bok i USA, Storbritannien och Kanada, vilket gör den till den snabbast säljande vuxen-romanen i historien. Efter utgivningen har den hållit sig på toppen av New York Times Best Seller list för inbunden fiction.
Brown har arbetat på boken i flera år och den släpptes på svenska den 21 oktober 2009. Den svenska översättningen är också ett gott exempel på det som kommit att benämnas turboöversättning; de sju översättarna Leo Andersson, Ola Klingberg, Tove Janson Borglund, Lennart Olofsson, Peter Samuelsson, Gösta Svenn och Helena Sjöstrand Svenn fick en vecka på sig att översätta några kapitel var för att översättningen skulle kunna ges ut så fort som möjligt.

First Published

2009

Member Reviews Write your own review

Mareleon

Mareleon

Im Vergleich zu den Vorgängern nicht wirklich gut...

0 Responses posted in January
Bailley

Bailley

I couldn't put this book down while reading it, but was disappointed a little in the ending. I enjoy reading Dan Brown's books and the rest of the book was suspenseful and a good read!

0 Responses posted in August
Log in to comment