Främlingars tröst

Speculative fiction by Ian McEwan

Blurb

Främlingars tröst är en roman från 1981 av den brittiska författaren Ian McEwan, och som släpptes samma år på svenska på Bonnier Alba i översättning av Maria Ekman.
Romanen handlar om det engelska paret Colin och Mary som är på resa utomlands. Mary är frånskild med två barn, och Colin är hennes änglalika älskare sedan sju år. De bor inte tillsammans men har en djup, passionerad och intim relation. En kväll kommer paret vilse bland stadens kanaler och träffar på Robert som kommer till staden - och som tar med dem till en bar. Därefter bjuder han in dem till sitt hus och introducerar dem för sin fru Caroline. De mottas först väl, men värdparet har en speciell relation - Robert har uppfostrats på ett sadistiskt vis och Caroline - som är handikappad - har en obekvämt masochistisk syn på män som en form av mästare som kvinnor bör söka skydd under.
Det liberala engelska paret drar sig tillbaka från huset men kvällens händelser har igångsatt en rad händelser som blir allt mer störande och som ingen kunde förutse.

First Published

1981

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment