Materiile întunecate

Novel by Philip Pullman

Blurb

Materiile Întunecate este o trilogie de nuvele fantastice scrisă de Philip Pullman, ce cuprinde Northern Lights, lansată ca The Golden Compass în America de Nord, The Subtle Knife și The Amber Spyglass. Deasemenea trilogia a fost publicată și ca un singur volum în Marea Britanie și America de Nord, sub numele de His Dark Materials.
Trilogia urmărește maturizarea celor două personaje principale Lyra Belacqua și Will Parry, pe masură ce aceștia călătoresc printr-o serie de universuri paralele. Povestea începe cu Northern Lights, conținând mai multe elemente fantastice precum vrăjitoare și urși înarmați. Dar pe măsură ce trilogia progresează sunt adăugate elemente alegorice și din domenii precum fizică, fizică cuantică, filozofie, metafizică, filozofia religiilor și simbolism religios.
Cu toate că seria a fost promovată ca adresându-se unui public tânăr, din rândul cititorilor fac parte mulți adulți. Pullman a declarat: Când mă gândesc la ce cititori mi-ar plăcea să am, nu am în minte un grup de vârstă, sau un anumit sex, sau un anume grup ethnic sau social. [...]

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment