Oscar și Tanti Roz

by Eric-Emmanuel Schmitt

Blurb

Oscar și Tanti Roz este un roman scris de Eric-Emmanuel Schmitt, fiind cel mai citit roman al autorului, a fost adaptat de către el și pe scena, cât și pe marele ecran.
Oscar este un tânăr de doar 10 ani care datorită unei boli grave trăiește într-un spital. Băiatul suferă de leucemie, boala care îl va conduce spre moartea inevitabila, ducând un război inocent și pătimaș împotriva tuturor. Singura persoana pe care o acceptă și apreciază de la bun început este Tanti Roz, o infirmiera bătrână care câștigă încrederea băiatului surprinzându-l mereu cu povești moderne, care sunt adevărate istorisiri de viața în care nici binele dar nici raul nu câștigă.
Tanti Roz îi sugerează copilului ideea de a trai fiecare zi de parca ar fi zece ani și dorește să îl învețe să îi scrie lui Dumnezeu pentru a nu se simți atât de singur.Tanti Roz a ajuns să fie cea mai apropiata de copil, fiind pentru acesta un adevarat ghid într-o viață trăită mult prea repede. Tânărul Oscar parcurge itinerarul fiecărei vârste cu multă emoție, lacrimi și bucurii.

First Published

2002

Member Reviews Write your own review

Wapdida

Wapdida

Histoire prenante et très émouvante

0 Responses posted in December
joresa

Joresa

In meinen Augen Pflichtlektüre für jeden, der mit krebskranken Kindern arbeitet.

0 Responses posted in August
Log in to comment