Visează androizii oi electrice?

Dystopia, Novel by Philip K. Dick

Blurb

Visează androizii oi electrice? este un roman al scriitorului american Philip K. Dick. Acțiunea principală îl prezintă pe vânătorul de recompense Rick Deckard, care vânează androizi, în timp ce acțiunea secundară îl prezintă pe John Isidore, un om cu o inteligență sub medie, care se împrietenește cu unii dintre androizi.
Acțiunea romanului se petrece într-un apropiat viitor post-apocaliptic, în care Pământul și populația sa au fost grav afectate de un Război Nuclear. Majoritatea speciilor de animale au fost exterminate sau sunt pe cale de dispariție din cauza radiațiilor. A avea un animal este un semn al poziției sociale, dar accentul este pus pe empatia experimentată de oameni față de animale.
Deckard, protagonistul, este pus în fața celor șase androizi din modelul retras Nexus-6, care au evadat. Profitând de această însărcinare, romanul explorează problema a ceea ce înseamnă să fi om. Spre deosebire de oameni, androizii nu sunt empatici. În principiu, Dick prezintă calitățile definitorii care-i separă oamenii de androizi.
Acțiunea romanului a stat la baza filmului Blade Runner din 1982.

First Published

1968

Member Reviews Write your own review

skunk

Skunk

Nette Grundidee, dann leider zu naiv und teilweise unverständlich.

0 Responses posted in July
Log in to comment