Szép új világ

Dystopia, Novel by Aldous Huxley

Blurb

A Szép új világ egy regény, melyet Aldous Huxley írt 1931-ben és egy évvel később jelent meg először. A mű – mely egyébként egy disztópia – Huxley leghíresebb és legmaradandóbb alkotása.
A 26. századi Londonban játszódó történet világában a szaporítás, a genetika és a hipnózis hatalmas fejlődést mondhat magáénak, és ezek együtt teljesen megváltoztatják az emberi társadalmat, amit kasztokra osztanak fel, rang szerint csökkenő sorrendben: Alfa, Béta, Gamma, Delta, illetve Epszilon. A leírt társadalom felfogható utópiának is, nagyon ironikus formában: az emberiség gondtalan, egészséges és technológiailag fejlett. Nincsenek többé háborúk és szegénység, mindenki folyamatosan boldog. Azonban azzal, hogy mindezeket elüldözték az emberek életéből, egyben számos dolgot elveszítettek: a családot, a kulturális sokszínűséget, a művészeteket, irodalmat, tudományt, vallást és filozófiát. Ez a társadalom hedonisztikus: a korlátlan szexualitásból és drogokból nyert örömre koncentrál.

First Published

1932

Member Reviews Write your own review

xie.zhavia

Xie.zhavia

Hi watch this! https://www.youtube.com/watch?v=ljOSF_byl80&t=0s

0 Responses posted in February
nick.embrey

Nick.embrey

Good despite itself, as the only really sympathetic character is Lenina. The whole cast of protagonists make their case even more ridiculous than it would already be.

0 Responses posted in May
cirrusstratus

Cirrusstratus

Düster und in einigen Punkten erschreckend genau auf den Punkt. Leider hat es in vielen Abschnitten echte Längen. Regt aber dennoch auch zum nachdenken an.

0 Responses posted in January
Thiago1979

Thiago1979

ótimo livro

0 Responses posted in January
KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Was gefällt, ist das Kolorit, wie er Zeitgenössisches abfackelt. Dann wiederum nervt er, schreibt einfach aus der Wikipedia ab, langweilt mit pseudo-wissenschaftlicher Sprache. Problem: Er kann nicht wirklich schreiben.

0 Responses posted in December
Log in to comment