Alkemisti

Novel, Historical fiction by Paulo Coelho

Blurb

Alkemisti on brasilialaisen kirjailijan Paulo Coelhon tunnetuin teos. Kirja julkaistiin Brasiliassa vuonna 1988. WSOY kustansi kirjan suomennoksen vuonna 1995 nimellä Santiagon unelmat. Bazar Kustannus julkaisi saman suomennoksen uudelleen vuonna 2002 Alkemistina. Coelhon Alkemisti on käännetty 62 kielelle ja sitä on myyty yli 150 maassa.
Alkemisti oli kirjana hyvin erilainen kuin Coelhon esikoisteos. Se on symbolinen ja monitasoinen, metaforin puhuva teos, joka kehottaa lukijoitaan pitämään unelmistaan kiinni. Kirja kuvastaa Paulo Coelhon yhdentoista vuoden mittaisia alkemian opintoja. Alkemistin tarina on saanut paljon vaikutteita argentiinalaisen Jorge Luis Borgesin kirjasta Tale of two dreams.
Warner Brothers on parhaillaan tekemässä Alkemistista elokuvaa. Oikeudet elokuvaversioon yhtiö hankki jo vuonna 1993. Imdb:n mukaan elokuva ilmestyy vuonna 2014.
Menestys ei seurannut kirjan julkaisua heti, sillä ensimmäistä painosta vuonna 1988 myytiin vain 900 kappaletta, eikä kustantaja halunnut tehdä uusintapainosta heikon menekin vuoksi. Paulo Coelho sai kuitenkin uuden mahdollisuuden löytäessään suuremman kustantajan, Roccon.

First Published

1988

Member Reviews Write your own review

jonas.jensen

Jonas.jensen

it was wonderfull

0 Responses posted in March
shaman848

Shaman848

Just trash

0 Responses posted in March
ocapoch

Ocapoch

so inspiring. this book really had an tremendous influence on me

0 Responses posted in February
Log in to comment