Elämää metsässä

Nature by Henry Thoreau

Blurb

Elämää metsässä on tunnetun transsendentalistin Henry Thoreaun kirjoittama kirja, joka on julkaistu vuonna 1854. Se on kirjailijan pohdintaa yksinkertaisesta elämästä luonnollisessa ympäristössä.
Teos on osittain henkilökohtainen julistus itsenäisyydestä, sosiaalinen kokeilu, hengellinen löytöretki, satiiri ja omavaraisuuden ohjekirja. Kirja kertoo Thoreaun kokemuksista kahden vuoden, kahden kuukauden ja kahden päivän ajalta, jolloin hän asui mökissä lähellä Walden Pond -nimistä järveä Massachusettsissa. Mökki sijaitsi metsämaalla, jonka omisti Thoreaun ystävä ja mentori Ralph Waldo Emerson. Kirja puristaa kuluneen ajan yhteen kalenterivuoteen ja käyttää neljän vuodenajan kulumista ihmisen kehityksen vertauskuvana.
Luontoon upottautumisella Thoreau pyrki luomaan henkilökohtaisen itsetutkiskelun kautta objektiivisemman käsityksen yhteiskunnasta. Yksinkertainen elämä ja omavaraisuus olivat Thoreaun muita päämääriä, ja koko hanke sai innoitusta transsendentalismin filosofiasta, joka oli keskeinen teema Yhdysvaltojen romantiikan aikakaudella. Kuten Thoreau kirjassaan ilmaisee selvästi, mökki ei ollut erämaassa vaan kylän laitamilla, parin mailin päässä perheen kotoa.

First Published

1854

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment