Huckleberry Finnin seikkailut

Novel, Satire by Mark Twain

Blurb

Huckleberry Finnin seikkailut on vuonna 1884 julkaistu Mark Twainin romaani. Sitä pidetään yleisesti yhtenä suurimmista yhdysvaltalaisista romaaneista. Se on myös yksi ensimmäisistä merkittävistä yhdysvaltalaisista romaaneista missä tuotiin esille kuvatun alueen paikallisväriä eponyymin Huckleberry ”Huck” Finnin itsensä kertomana. Finn oli Tom Sawyerin, kolmen muun Mark Twainin kirjan sankarin, paras ystävä. Tyko Hagmanin suomennos ilmestyi 1904.
Huckleberry Finnin seikkailut julkaistiin 10. joulukuuta 1884 Kanadassa ja Englannissa, 18. helmikuuta 1885 Yhdysvalloissa.
Kirja on tunnettu viattomasta nuoresta päähenkilöstään, Mississippijoen seudun ja asukkaiden värikkäästä kuvauksesta sekä piintyneiden asenteiden, varsinkin rasismin satiirisesta kuvauksestaan. Finnin ja hänen ystävänsä, karanneen orja Jimin, Mississippijoen vartta polveileva lauttamatka saattaa olla yksi kestävimmistä pakenemisen ja vapauden kuvauksista yhdysvaltalaisessa kirjallisuudessa.
Kirja on ollut suosittu erityisesti nuorten keskuudessa, ja sitä on pidetty vähemmän kiistanalaisen Mark Twainin teoksen Tom Sawyerin seikkailujen jatko-osana.

First Published

1884

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment