Kirjoittamisesta

Autobiography, Novel by Stephen King

Blurb

Kirjoittamisesta: muistelmia leipätyöstä on kirjailija Stephen Kingin kirjoittama kirja, jossa hän kertoo kirjailjantyöstään ja myös antaa kirjoitusohjeita aloitteleville kirjoittajille. Kirja on julkaistu Suomessa kahdella eri nimellä. Vuonna 2000 nimellä Kirjoittamisesta: muistelmia leipätyöstä, ISBN 951-31-2031-7 sekä vuonna 2006 Kirjoittamisesta: muistelma leipätyöstä, ISBN 952-459-693-8.
Stephen Kingin korkein käsky on: lue paljon, kirjoita paljon. Toinen käsky on: kirjoita mistä ikinä haluat, kunhan olet rehellinen. King analysoi kerronnan perusasioita kepeän perusteellisesti. Hyvän kirjoittamisen vaiheet hän oppi paikallislehden päätoimittajalta.
– Kun kirjoitat jutun, sinä kerrot sen itsellesi. Kun kirjoitat jutun uudestaan, tärkein tehtäväsi on karsia kaikki, mikä ei siihen kuulu. Kirjoita ovi kiinni ja toimita ovi auki.
Käsikirjoituksen ensimmäinen versio on tarkoitettu kirjoittajalle itselleen. Tämän jälkeen hyvä kirjoittaja soveltaa Aristoteleen perusoppia, jonka mukaan kaikki turha on karsittava. Ernest Hemingway on kuvannut vaihetta sanoin ”kill your darlings”.

First Published

2000

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment