Postitoimisto

Novel, Autobiographical novel by Charles Bukowski

Blurb

Postitoimisto on Charles Bukowskin vuonna 1971 ilmestynyt esikoisromaani. Teoksen on suomentanut WSOY:lle vuonna 1986 Kristiina Rikman. Postitoimiston päähenkilö Henry Chinaski seikkailee useissa Bukowskin teoksissa ja myös Bukowskin tekstiin perustuvassa elokuvassa Baarikärpänen, jonka on ohjannut Barbet Schroeder ja jonka pääosissa ovat Mickey Rourke ja Faye Dunaway.
Postitoimisto kertoo Bukowskin alter egon Henry Chinaskin vaiheista hänen postitoimistossa viettämiensä vuosien ajalta. Chinaski on alkoholisoitunut, työtä vieroksuva uhkapeluri ja naistenmies, joka omien sanojensa mukaan joutui erehdyksestä postitoimistolle. Chinaski purjehtii vuosien lävitse poukkoillen eri ihmissuhteista toisiin; ainoina pysyvinä elementteinä hänen elämässään ovat melankolinen ja itsetuhoinen maailmankuva, alkoholi, ravihevoset, naiset ja tietenkin työ postitoimistolla, jota hirveämpää ei olekaan.
Bukowski, Charles: Postitoimisto. Suomennos: Kristiina Rikman. Porvoo Helsinki Juva: WSOY, 1986. ISBN 951-0-13782-0

First Published

1971

Member Reviews Write your own review

KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Bukowski ist einmalig. Was in die Analen eingehen wird, ist sein Auftritt im französischen Fernsehen, live und nicht zensierbar, ausgestattet mit einer Weinflasche. Er hat gezeigt, dass die Literatur keine Angelegenheit ist von spießigen Oberlehrern.

0 Responses posted in December
Log in to comment