Anna Karènina

Novel by Lev Tolstoi

Blurb

Anna Karènina és una novel·la de l'escriptor rus Lev Tolstoi publicada per primera vegada l'any 1877.
La novel·la va aparèixer inicialment com una sèrie al diari Ruski Vestnik, en rus "Русский Вестник". Tolstoi, però, va topar amb el seu editor Mikhaïl Katkov sobre temes relacionats amb el final de la novel·la i l'obra no es va poder llegir completa fins que es va publicar en forma de llibre.
Altament respectat com a exemple del realisme, Tolstoi considerava que Anna Karènina era la seva primera autèntica novel·la. Segons sembla, el personatge d'Anna podria estar parcialment inspirat en la filla gran del poeta rus Aleksandr Puixkin, Maria Hartung. Poc després d'haver-la conegut personalment en un sopar, Tolstoi va començar a llegir l'obra en prosa de Puixkin i a perfilar el personatge de l'Anna.
Malgrat que alguns crítics van qualificar la novel·la en el moment de la seva publicació com a "història d'amor de l'alta societat", Fiódor Dostoievski va declarar que era una "obra d'art".

First Published

1877

Member Reviews Write your own review

artursawicki

Artursawicki

Didn't think I will love the book so much, read in polish which in my opinion doesn't take anything away from the original.

0 Responses posted in January
Log in to comment