Antoni i Cleòpatra

by William Shakespeare

Blurb

Antoni i Cleopatra és una tragèdia històrica en cinc actes de l'escriptor anglès William Shakespeare, representada per primera vegada el 1607 o 1608, i publicada en l'edició coneguda com a First Folio el 1623.
L'obra, basada en la traducció que Thomas North féu de l'obra de Plutarc Vida de Marc Antoni, mostra la relació entre Cleòpatra i Marc Antoni des de l'època de la campanya parta fins al suïcidi de Cleòpatra. El principal antagonista d'Antoni i Cleòpatra és August, company de triumvirat d'Antoni i futur primer emperador de Roma. La tragèdia és una obra romana caracteritzada per ràpids canvis panoràmics en localitzacions geogràfiques i en registres, alternant entre la sensual i imaginativa Alexandria i la més pragmàtica i austera Roma.
Molts consideren que el paper de Cleòpatra en aquesta obra és un dels més complexos personatges femenins en l'obra shakesperiana. És freqüentment vana i histriònica, fent que els lectors gairebé se'n burlin, però alhora, Shakespeare s'esforça per investir-la, ella i Antoni, amb una tràgica grandesa. Aquests trets contradictoris han portat a divisió d'opinions dins de la crítica.

First Published

1623

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment