Càndid o l'optimisme

Novel, Satire by Voltaire

Blurb

Càndid o l'optimisme és una novel·la filosòfica escrita per Voltaire, sent-ne un dels seus escrits més populars.
En un gènere tan pròxim a la forma d'escriure tècnica, molt seriosa i suposadament objectiva com són els escrits de filosofia, la novel·la destaca per la seva fina ironia. Cal destacar que aquest tret sol abundar més en gèneres com l'obres de teatre i els contes literaris. Quant al conreu de contes d'estil filosòfic, es pot dir que aquests són més aviat rars. En trobem en comptades ocasions. Però Càndid i alguns escrits de Plató i de Sartre, entre altres exemples, s'adscriuen dins d'aquest gènere.
El conte Càndid es pot considerar com una crítica frontal de l'optimisme metafísic de Leibniz. També és una crítica dels mals de la societat de Voltaire.
El protagonista del conte és Càndid; home bo i ingenu que, passant per totes les desgràcies possibles, viatja a Amèrica volent trobar la societat mítica d'El Dorado, enamorat de la "seva dama" Cunegilda, amb qui finalment contraurà matrimoni, fidel a les lliçons del mestre Pangloss, acabarà dedicat al seu jardí després d'un periple vital més que accidentat.

First Published

1759

Member Reviews Write your own review

jamie

Jamie

Fav. Book

0 Responses posted in February
Log in to comment