El hòbbit

Novel, Fantasy by John R.R. Tolkien

Blurb

El hòbbit, o Viatge d'anada i tornada és una novel·la de fantasia infantil escrita per J. R. R. Tolkien. L'única traducció catalana en circulació és la realitzada per Francesc Parcerisas l'any 1983. El hòbbit es narra "entre la Caiguda de les Fades i el Domini dels Homes" l'any 2941 de la Tercera edat del sol, i explica l'aventura de l'amant de la vida tranquil·la Bilbo Saquet per aconseguir una part del tresor vigilat pel drac Smaug. Es va publicar el 21 de setembre del 1937 amb crítiques molt bones. Va ser nominat a la Carnegie Medal i va guanyar el premi de New York Herald Tribune per la millor ficció juvenil.
Després de l'èxit crític i financer del llibre, els editors van demanar una sequel·la a la novel·la. Mentre treballava amb El Senyor dels Anells, Tolkien va fer canvis en alguns capítols d'El hòbbit. Aquests canvis es van integrar a la segona edició.
La BBC Radio 4 va fer-ne una adaptació radiofònica el 1968. Arthur Rankin Jr. i Jules Bass van fer-ne una pel·lícula per la televisió.

First Published

1937

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment