Guerra i pau

Novel, Historical novel by Hermann Röhl, Lev Tolstoi

Blurb

Guerra i pau és una novel·la de l'escriptor rus Lev Tolstoi. La va començar a escriure quan estava convalescent d'una caiguda de cavall que va patir durant una cacera l'any 1864.
La novel·la va aparèixer inicialment com una sèrie al diari Ruski Vestnik, en rus «Русский Вестник», al número de gener de 1865. A finals de 1869 es va publicar l'obra sencera.
És una de les obres més importants de la literatura russa, i probablement de la mundial. Tolstoi va voler explicar les vicissituds de diferents personatges de tota mena i condició al llarg d'uns cinquanta anys de la història de Rússia, des de les guerres napoleòniques fins a la segona meitat del segle XIX.
Tot i que les paraules "pau" i "món" són homònimes en rus, no hi ha cap mena de dubte que Tolstoi es referia a la paraula «pau», ja que ell mateix va traduir el títol del llibre al francès com a La Guerre et la Paix.

First Published

1869

Member Reviews Write your own review

asbestos.fan.2002

Asbestos.fan.2002

Going in, i felt it would be a slog, like most of the famous pre-20th century books that are now read more for an understanding of how modern literature got to where it is, ala Frankenstein as one example. War and Peace is not like that. Like effectively all of Tolstoy's works, it feels incredibly modern and well paced, with believable and likeable characters. very good yes yes

0 Responses posted in January
Log in to comment