Harry Potter i el pres d'Azkaban

Young-adult fiction by Joanne Rowling

Blurb

Harry Potter i el pres d'Azkaban és el tercer dels set llibres de la sèrie Harry Potter, escrita per J. K. Rowling. Va ser publicat el 8 de juliol de 1999. La pel·lícula basada en el llibre es va estrenar el 4 de juny del 2004, dirigida pel director mexicà Alfonso Cuarón.
Aquest llibre és l'únic de la sèrie que no tracta directament de Lord Voldemort, sinó que tracta més sobre els pares d'en Harry i els amics que van tenir. Els fanàtics de la sèrie van pressionar a l'autora perquè acabés el llibre. Harry Potter i el presoner d'Azkaban és considerada per molts el millor llibre de la sèrie.
En aquest llibre Harry ja té 13 anys, i per primera vegada en la sèrie comença a haver-hi trets d'amor i odi. La pel·lícula mostra això, encara que no és un dels punts més importants del llibre.
La trama del llibre descriu que un perillós assassí, Sirius Black, es va escapar d'Azkaban, i pel que sembla està disposat a trobar i a matar en Harry. Se sap també que és la primera persona d'escapar de la presó de mags i ningú sap com ho va fer. Molts diuen que és pels poders que va adquirir quan va estar en el bàndol de Lord Voldemort. Black és el Presoner d'Azkaban que cita el títol del llibre.

First Published

1999

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment