Història de dues ciutats

Novel, Historical novel by Charles Dickens

Blurb

Una història de dues ciutats és una novel·la de l'escriptor britànic Charles Dickens publicada el 1859. Aquesta novel·la és particularment diferent de les altres que va escriure, les quals es basen majoritàriament en històries protagonitzades per nens o adolescents i mostren una intenció de denúncia de la societat britànica de l'època. En aquesta novel·la històrica es narra la vida al segle XVIII, en l'època de la Revolució Francesa.
Al mateix temps la història es desenvolupa en dos països: Anglaterra i França, i en les ciutats de Londres i París, respectivament en l'època dels albors de la Revolució Francesa. La primera ciutat simbolitzaria d'alguna manera la pau i la tranquil·litat, la vida senzilla i ordenada; mentre la segona representaria l'agitació, el desafiament i el caos, el conflicte entre dos mons en una època en la qual s'anuncia dràstics canvis socials.
És la novel·la més venuda de tots els temps, amb uns 200 milions d'exemplars, després d'El Quixot. Fou traduïda al català per Jordi Arbonès i Montull.

First Published

1859

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment