La muntanya màgica

Novel, Bildungsroman by Thomas Mann

Blurb

La muntanya màgica és una novel·la de Thomas Mann que es publicà el 1924. Es considera la novel·la més important de Mann i un clàssic de la literatura en llengua alemanya del segle XX. Ha estat traduïda a nombroses llengües.
Thomas Mann començà a escriure la novel·la el 1912, arran d'una visita a la seva dona al Sanatori Wald de Davos en què era internada. Va concebre-la inicialment com una novel·la curta, el projecte, però, va començar a créixer amb el temps fins a convertir-se en una obra molt més extensa. L'obra narra l'estada del seu protagonista principal, el jove Hans Castorp, en un sanatori dels Alps suïssos, al qual havia arribat al principi únicament com a visitant. L'obra ha estat qualificada de novel·la filosòfica, ja que, tot i que s'ajusta al model genèric del Bildungsroman o novel·la d'aprenentatge, introdueix reflexions sobre els temes més diversos: tant a càrrec del narrador com dels personatges. Entre aquests temes ocupa un lloc rellevant el del "temps", fins a l'extrem que el mateix autor la qualificà de "novel·la del temps", però també es dediquen moltes pàgines a discutir sobre la malaltia, la mort, l'estètica, la política, etc.

First Published

1924

Member Reviews Write your own review

joselu

Joselu

Quizá no es apto para todos los paladares, pero su lectura fue para mi como asistir a la construcción de una catedral, un verdadero monumento literario. Eso sí, se necesita estar muy concentrado para disfrutarlo.

0 Responses posted in January
wfriese

Wfriese

I am not really certain why, but this is one of my top favorite books of all time.

0 Responses posted in January
Log in to comment