Blurb

Orgull i prejudici és segurament la novel·la més coneguda de Jane Austen.
El primer esborrany del que seria un clàssic de la literatura anglesa va ser escrit a Steventon entre l'octubre de 1796 i l'agost de 1797, sota el títol de Primeres impressions, si bé no es va publicar fins al 28 de gener del 1813, ja amb el títol actual. Jane Austen va ocupar el període 1811-1812 a refer la novel·la, encara que, a part del títol, no se sap amb seguretat quines modificacions va rebre. Segons les memòries de la seva germana Cassandra, el títol Orgull i prejudici va ser inspirat per l'obra Cecilia, de Fanny Burney, on apareixen aquests mots. La publicació de "l'estimat infant", segons les pròpies paraules de l'autora, va tenir un èxit immediat.
És una de les primeres comèdies romàntiques, i la frase que obre el primer capítol és una de les més famoses de la literatura anglesa: "és una veritat universalment coneguda que un home jove en possessió d'una bona fortuna ha de voler una esposa".

First Published

1813

Member Reviews Write your own review

elyse.marie.riendeau

Elyse.marie.riendeau

One of my very favorite books! I love Austen's depiction of the intelligent and strong-willed Elizabeth. I also adore the themes that the book shows about wealth, staying true to yourself, courting, and love. Other characters, such as Mr. Darcy and Jane, are well developed. Finally, I really like the language; I find it flowery, but still easy enough to understand.

0 Responses posted in March
JessicaGarcia

Jessicagarcia

Delicada e perspicaz, esta obra é reflexo de comportamentos atemporais humanos; as relações e os conflitos presentes na narrativa descrevem o amadurecimento do caráter, a formalidade dos interesses e a pré disposição ao julgamento (conceito). É um livro incrivelmente bem escrito, até humorado, onde o amor é a plataforma para o desenvolvimento da personalidade humana.

1 Response posted in January
larala

Larala

Really great novel! Besides the story, which is amazing, the caracters, the description of their personalities, their learning curve, all of this make this one of the best books I ever read.

0 Responses posted in January
lt.barros

Lt.barros

Perfeito, bela, porém, não obvia historia de amor, retrata bem a mulher na sociedade inglesa da época ao mesmo tempo em cria um dos principais galãs da literatura mundial.

0 Responses posted in January
Log in to comment