Oryx i Crake

Dystopia, Novel by Margaret Atwood

Blurb

Oryx i Crake és una novel·la de ciència-ficció amb elements distòpics i satírics, de l'autora canadenca Margaret Atwood, publicada originalment el 2003. No ha estat publicada al nostre país. Ha estat traduïda al castellà com Oryx y Crake ISBN 84-666-1460-5
Oryx i Crake examina d'una forma crítica els avenços de la medicina i la tecnologia de manipulació genètica, en concret la creació d'animals transgènics. La societat descrita tolera i promociona la comercialització de tots els aspectes de la vida, i manté una divisió abismal entre pobres i rics, que viuen protegits en àrees tancades.
El protagonista de la novel·la, Home de les neus, sembla ser l'últim home viu a la Terra, però està envoltat d'estranyes bèsties híbrides que campen lliurement. Un grup d'éssers amb aspecte humà, anomenats crakers, viuen a prop i sovint li porten menjar i li fan preguntes sobre temes que ells no entenen. Tal com avança la novel·la es va descobrint que els crakers i les bèsties han estat el resultat d'enginyeria genètica.

First Published

2003

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment