Una conxorxa d'enzes

fiction by John Kennedy Toole

Blurb

Una conxorxa d'enzes, també publicada en català com La conxorxa dels ximples o Una confabulació d'imbècils, és una novel·la de John Kennedy Toole publicada póstumament l'any 1980 i guardonada amb el premi Pulitzer l'any 1981.
El títol és una referència a una cita d'un dels clàssics de la sàtira, Jonathan Swift: "Quan un veritable geni apareix en el món, el reconeixereu per aquest signe: tots els necis es conjuren contra ell".
Escrita l'any 1962, mentre feia el servei militar a Puerto Rico, narra les peripècies d'Ignatius J. Reilly, un personatge excèntric a la recerca de treball per pagar un deute, a la vegada que s'embarca en una sèrie d'estrambòtiques aventures amb l'objectiu de rivalitzar amb la seva amiga Myrna Minkoff en el terreny de l'agitació social.
John Kennedy Toole mai va veure publicada la seva obra en vida. Sembla que va enviar l'original de la novel·la a unes quantes editorials, i totes la van rebutjar. En una d'elles, l'editorial Simon and Schuster, sembla que es van entusiasmar pel llibre en un principi, però finalment el van rebutjar amb el motiu que era un llibre que no tractava de res en concret. Poc temps després l'autor es va suïcidar.

First Published

1980

Member Reviews Write your own review

KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert. Das Schicksal von Kennedy Toole ist der schlagende Beweis für die oft penetrante Dummheit der Verlagsmenschen. Einen Tag nach seinem Selbstmord sollte er endlich doch noch verlegt werden.

0 Responses posted in December
Log in to comment