High fidelity : en roman om hjerte/smerte

Novel by Nick Hornby

Blurb

High Fidelity er en roman av den engelske forfatteren Nick Hornby. Den beskriver en engelsk mannsverden fra 1980- og 90-tallet: musikk, romantikk, samvittighetsnag.
«High Fidelity» handler om Rob Fleming og hans liv som mann. Han er i midten i 30-årene, eier en musikkbutikk i storbyen London sammen med noen venner som er opptatt av topp-fem-lister og har hele leiligheten sin full av vinylplater og CD-er. Når historien hans starter, har hans kjæreste Laura forlatt ham. Dette får ham til å starte sin «40-årskrise» litt for tidlig. Han begynner å tenke på livet sitt og oppsøker sin topp-fem av store forelskelser for å finne ut hvordan alle damene han har dumpet har hatt det i årenes løp.
«High Fidelity» blir sammen med romanene «Tribunefeber» og «Gutter er gutter» plassert blant de beste romanene som beskriver mennenes syn, følelser og problemstillinger i livet i litteraturen. Disse romanene blir ofte derfor anbefalt kvinnen som vil forstå det mannlige kjønn bedre. Romanen tolker også menneskets dobbelmoralske dilemma der man vil være evig ung og ikke bli voksen.

First Published

1995

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment