Intet nytt fra vestfronten

War novel by Erich Maria Remarque, Peter Eickmeyer, Robert Waterhouse

Blurb

Intet nytt fra Vestfronten er en roman av Erich Maria Remarque, en tysk krigsveteran fra første verdenskrig, om krigens forferdelser og redsler og også den seperasjonen fra det tyske sivile liv mange følte da de returnerte fra fronten.
Boken ble utgitt i Tyskland i januar 1929. Den ble solgt i en million eksemplarer i løpet av et år i Tyskland, og ytterligere en million i resten av verden. I 1930 ble boken filmatisert, og regissøren, Lewis Milestone, vant en Oscar. Boken ble først oversatt til norsk i 1955, men en dansk oversettelse fra 1929 må ha vært distribuert i en visst omfang.
Historien følger Paul Baümers liv og erfaringer; en soldat som vervet seg i den tyske hæren kort tid etter begynnelsen. Etter hans trening angret han snart på at han vervet seg. Han ankommer frontlinjen på vestfronten med noen av hans venner og møter der Stanislaus Katczinsky. Kat blir snart Pauls mentor og lærer ham om krigens virkelighet. Paul og Kat blir fort som brødre, bundet sammen med krigens motgang.
Paul og vennene hans må holde ut dag etter dag med kontinuerlig bombardement. Til slutt går det opp for ham: krig er fullstendig meningsløst.

First Published

1929

Member Reviews Write your own review

skunk

Skunk

Das Buch sollte jedem klar machen, was Krieg bedeutet, und warum man ihn besser nicht führen sollte...

0 Responses posted in August
Log in to comment