Slik talte Zarathustra

Prose poetry by Friedrich Nietzsche

Blurb

Also Sprach Zarathustra, er den tyske filosofen Friedrich Nietzsches mest kjente bok, og den som han regnet for å være den viktigste.
Bemerkelsesverdig for sitt format består den av filosofisk tankespinn som i stil ofte ligner Det Nye Testamente og De Platoniske dialoger, og til tider ligner før-sokratiske arbeider i tone og sin bruk av naturfenomener. Den refererer også hyppig til vestlige natur- og filosofiske tradisjoner og tilbyr implisitt en forklaring på disse tradisjoner og på deres problemer. Nietzsche oppnår alt dette gjennom karakteren Zarathustra, som taler om filosofiske temaer mens han beveger seg langs en smal handlingslinje som markerer hans utvikling og mottakelsen av hans ideer. En kan se denne karakteristikk som en intern synsvinkel på Zarathustras filosofi.
Bokens tvetydighet og paradoksale natur synes å ha bidratt til dens entusiastiske mottagelse av leserne, men har frustrert akademiske forsøk og analyse; og Also Sprach Zarathustra forble lenge upopulær i skolen, inntil andre halvdel av det 1900-tallet brakte med seg en utstrakt interesse i Nietzsche og hans ukonvensjonelle stil som ikke skiller mellom filosofi og litteratur.

First Published

1883

Member Reviews Write your own review

Naiane_Oliveira

Naiane_oliveira

Bastante complexo!

0 Responses posted in February
Log in to comment