Trolldomsfjellet

Novel, Bildungsroman by Thomas Mann

Blurb

Trolldomsfjellet er en roman fra 1924 av den tyske nobelprisvinneren Thomas Mann. Den handler om en ung manns utviklingsprosess. Under et syvårig opphold på et tuberkulosesanatorium i Davos møter «Hans Castorp» forskjellige mennesker som konfronterer ham med politikk, filosofi, men også kjærlighet, sykdom og død.
Trolldomsfjellet kan kategoriseres som en dannelsesroman idet den handler om en ung manns utviklingsprosess, men den har mange lag og bærer sterkt preg av en idéroman der det gamle og det nye Europa møtes til intellektuell drakamp. Dette var særlig aktuelt i tiden romanen tar for seg, rett før den første verdenskrig, men romanen er også sterkt preget av Weimar-republikken som oppsto i Tyskland etter krigen. Det er først og fremst de to figurene humanisten og litteraten Lodovico Settembrini og jesuittmunken Leo Naptha som i romanen representerer henholdsvis framskrittet og det konservative/reaksjonære.

First Published

1924

Member Reviews Write your own review

joselu

Joselu

Quizá no es apto para todos los paladares, pero su lectura fue para mi como asistir a la construcción de una catedral, un verdadero monumento literario. Eso sí, se necesita estar muy concentrado para disfrutarlo.

0 Responses posted in January
wfriese

Wfriese

I am not really certain why, but this is one of my top favorite books of all time.

0 Responses posted in January
Log in to comment