The Tales of Beedle the Bard

Speculative fiction by J.K. Rowling

Blurb

The Tales of Beedle the Bard är en bok med sagor för barn, skriven av britten J. K. Rowling och släppt 2007. Den är konstruerad att efterlikna den fiktiva bok med samma namn som nämns i Rowlings bok "Harry Potter och dödsrelikerna", den sista boken i Harry Potter-serien. I denna bok är även en av sagorna, "The Tale of the Three Brothers", med när en av karaktärerna läser den ur boken.
Boken släpptes från början i endast sju exemplar, alla skrivna och illustrerade för hand av Rowling. En av dem såldes på auktion sent i 2007, där den bedömdts säljas för £50,000 men sålde för £1.95 miljoner till Amazon.com, vilket var det högsta priset för ett modern manuskript i historien. Pengarna Rowling fick från auktionen gick till The Children's Voice, en välgörenhetskampanj.
Boken släpptes för allmänna konsumenter den 4 december 2008, och inkomsterna från sålda böcker gick till välgörenhetsföreningen Children's High Level Group. Boken har ännu inte släppts på svenska, och det finns inga kända planer på att den kommer att göra det.

First Published

2007

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment