A nevem Piros

Novel, Historical novel by Orhan Pamuk

Blurb

A nevem: Piros a Nobel-díjas Orhan Pamuk török író 1998-ban megjelent Isztambulban 1591-ben játszódó történelmi regénye. Az angol fordítás 2003-ban elnyerte az International IMPAC Dublin Literary Award díjat, a francia verzió 2002-ben a Legjobb külföldi könyv díját, míg az olasz a Grinzane Cavour díjat. A regény megalapozta Pamuk nemzetközi elismerését és hozzájárult, hogy 2006-ban megkapja a Nobel-díjat.
A regény egy gyilkosság és egy már régóta keresett szerelem elbeszélése, melyben keveredik a történelem, és az iszlám és a művészet közti leírás. Az esemény az Oszmán Birodalom haldokló éveiben történik III. Murád oszmán szultán uralkodása idején. Az első szám első személyben elbeszélt történet egy titkos könyv illusztrálása körül forog, tudvalevőleg, hogy az iszlám tiltja az emberi, vagy állati illusztrációkat. Az író az eseményeket a szereplők, a hulla, a Sátán, egy aranypénz, egy szín, egy kutya, egy pénz szemszögéből mutatja.

First Published

1998

Member Reviews Write your own review

ahakim.madani

Ahakim.madani

Great History and great story. Suspense, art, love, culture, travel. Great book and truly a journey through space and time.

0 Responses posted in October
Log in to comment