Háború és béke

Novel, Historical novel by Hermann Röhl, Lev Nyikolajevics Tolsztoj

Blurb

A Háború és béke Lev Nyikolajevics Tolsztoj orosz író egyik fő alkotása, az orosz realista regény fejlődésének egyik kulcsfontosságú dokumentuma.
Fjodor Sztrahov orosz filozófus szerint az alkotás „Az emberi élet teljes képe. Az akkori Oroszország teljes képe. Teljes képe annak, amit történelemnek és a népek csatájának neveznek. Teljes képe annak, amiben az emberek boldogságukat, nagyságukat, örömüket és megalázottságukat vélik megtalálni. Ez a Háború és béke”. Tolsztoj önmaga is tudatában volt műve jelentőségének s így értékelte azt: „…olyan ez, mint az Iliasz.” Török Endre a jellemzést a következő gondolattal bővítette ki: „Totális mű, a klasszikus Oroszország regénye. Nemcsak az orosz Iliasz, de az orosz Odüsszeia is.”

First Published

1869

Member Reviews Write your own review

asbestos.fan.2002

Asbestos.fan.2002

Going in, i felt it would be a slog, like most of the famous pre-20th century books that are now read more for an understanding of how modern literature got to where it is, ala Frankenstein as one example. War and Peace is not like that. Like effectively all of Tolstoy's works, it feels incredibly modern and well paced, with believable and likeable characters. very good yes yes

0 Responses posted in January
Log in to comment