Norvég erdő

Novel by Murakami Haruki

Blurb

A Norvég erdő Murakami Haruki 1987-ben megjelent regénye, melynek nosztalgikus történetének középpontjában az ember élete során elszenvedett veszteségek és szintén az élet részét képező szexualitás áll. A regény főszereplője Vatanabe Toru, aki a történet narrátoraként tekint vissza egyetemi éveire, melyeket egy tokiói kollégium falai között töltött el. Az olvasó Toru visszaemlékezésein keresztül ismerheti meg kialakuló és fejlődő kapcsolatát két, egymással teljesen ellentétes személyiségű és természetű nővel, a gyönyörű de érzelmileg labilis Naokóval és a sorscsapásoktól gyakran sújtott de mégis életvidám Midorival.
A regény cselekménye Tokióban játszódik a diákfelkelésektől viharos 1960-as években, mely során a japán főiskolák és egyetemek hallgatói, akárcsak diáktársaik világszerte, a kormány és annak hatalma ellen lázadtak. Bár a felkelések valójában csupán hátteret biztosítanak a történet kibontakozása közben, Murakami szereplői, Toru és Midori szemén keresztül a mozgalmat gyengének és képmutatónak ábrázolja.

First Published

1987

Member Reviews Write your own review

esther.wieringa

Esther.wieringa

I really wish I had not read this book. The callousness with which some events were treated really left a bad taste in my mouth. I love or at least like the other books by Murakami that I read, but I hated this one.

0 Responses posted in December
andrepotenza

Andrepotenza

Começa bem mas fica um lixo

0 Responses posted in January
Log in to comment