Nuoren Wertherin kärsimykset

Novel, Epistolary novel by David Constantine, Johann Wolfgang von Goethe

Blurb

Nuoren Wertherin kärsimykset on Johann Wolfgang von Goethen kirjoittama kirjeromaani. Löyhästi omaelämäkerrallisesta romaanista kehkeytyi saksalaisen Sturm und Drang -liikkeen tärkeimpiä teoksia. Sillä oli myös vaikutusta myöhempään romantiikan kirjallisuuteen. Julkaisun jälkeen romaanin väitettiin aiheuttaneen itsemurha-aallon onnettomasti rakastuneiden, kiihkoromanttisten nuorten joukossa, jotka näkivät Wertherissä hengenheimolaisensa. Itsemurha-aallosta ei kuitenkaan ole selviä todisteita.
Romaanin ansiosta Goethesta tuli yksi ensimmäisistä kirjallisuuden tähdistä jo elinaikanaan. Vanhemmalla iällä hän kuitenkin koki julkisuuden kiusalliseksi. Hän oli myös pahoillaan nuoruudenrakkautensa kohteeseen Charlotte Buffiin kohdistuneesta julkisuudesta, joka oli teoksen seurausta.

First Published

1774

Member Reviews Write your own review

KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Die Schönheit des Textes ergibt sich aus drei entscheidenden Komponenten, die knappe Fassung ohne Seitenerzählungen, die elegante Sprachmächtigkeit des Autors, die Originalität der Geschichte, ein Klassiker.

0 Responses posted in December
Log in to comment