Sorrettujen pedagogiikka

by Paulo Freire

Blurb

Sorrettujen pedagogiikka on brasilialaisen kasvatusfilosofi Paulo Freiren pääteos. Se on suomennettu vuonna 2005, miltei neljä vuosikymmentä julkaisemisensa jälkeen. Alun perin portugaliksi kirjoitettu teos on käännetty useille kielille. Englanninkielistä versiota oli myyty vuoteen 2005 mennessä liki 800 000 kappaletta.
Freire kirjoitti Sorrettujen pedagogiikan 1960-luvun aikana ja käsikirjoitus valmistui 1968. Poliittisen tilanteen vuoksi Freire ei kuitenkaan löytänyt kirjalleen kustantajaa Brasiliassa. Käsikirjoitus käännettiin kohta valmistumisensa jälkeen englanniksi ja New Yorkissa toimiva Continuum-kustantamo julkaisi sen ensimmäisen kerran vuonna 1970. Pian se käännettiin myös ruotsiksi ja muutamille muille kielille. Portugalinkielinen laitos ilmestyi vuonna 1974. Suomeksi Sorrettujen pedagogiikka saatiin 2005 Vastapainon kustantamana, Joel Kuortin kääntämänä ja Tuukka Tomperin toimittamana.
Sorrettujen pedagogiikka on vaikuttanut erikielisinä painoksina kaikkiin kriittisiin kasvatusteorioihin ja -perinteisiin maailmassa, muun muassa kriittisen pedagogiikan amerikkalaisiin ja saksalaisiin versioihin.

First Published

1968

Member Reviews Write your own review

Be the first person to review

Log in to comment