El diari d'Anne Frank

Autobiography by Anne Frank

Blurb

El diari d'Anne Frank és un llibre amb els escrits del diari que la jove jueva Anne Frank va escriure en neerlandès al llarg de dos anys, durant l'ocupació nazi dels Països Baixos. La primera publicació aparegué el 1947 amb el títol Het Achterhuis: Dagboekbrieven van 12 Juni 1942 - 1 Augustus 1944.
Després de l'arrest per la Policia Verda i la deportació al camp de concentració Westerbork de la família Frank, de la família Van Daan i del dentista jueu Senyor Dussel, dues curadores, Miep Gies i Bep Voskuijl van trobar a les possessions familiars el diari d'Anne Frank. Com que la situació d'Anne era incerta en aquell moment, el diari va ser conservat preciosament.
Després de la guerra resultà que Anne, com la seva mare, germana, la família Van Daan i Senyor Dussel, no van sobreviure al camp. Només el seu pare, Otto Heinrich Frank, va sobreviure als horrors. El 1947 Otto Frank va decidir redactar i publicar el diari. Des d'aleshores, el diari ha estat traduït en desenes de llengües i també algunes pel·lícules s'hi van basar, com The Diary of Anne Frank, que va guanyar tres Oscars.

First Published

1947

Member Reviews Write your own review

sierraiously

Sierraiously

The historical aspect was great, but the book itself got boring

1 Response posted in January
mandavi

Mandavi

Anfangs war ich von Annes Selbstüberschätzung ziemlich genervt, was aber wohl eher an unangenehmen Erinnerungen an die eigene Adoleszenz liegt... Ich war jedenfalls erstaunt, wie klar sie oft ihre eigenen Gefühle und deren Ursachen erkannt hat. Das Ende geht sehr nahe, obwohl ja bekannt ist, was passierte.

0 Responses posted in February
Log in to comment