Els sofriments del jove Werther

Novel, Epistolary novel by David Constantine, Johann Wolfgang von Goethe

Blurb

Les tribulacions del jove Werther, publicat el 1774 en llengua alemanya amb el títol de Die Leiden des jungen Werthers, és un llibre semiautobiogràfic de Johann Wolfgang von Goethe, un dels autors més importants del romanticisme alemany. Goethe mencionà en la primera versió del seu Römische Elegien, que el seu «sofriment juvenil» fou, en part, inspiració per a la creació de la novel·la.
Werther és una novel·la important del moviment romàntic alemany Sturm und Drang. És un dels pocs treballs que Goethe escriví dins d'aquest moviment abans de començar, amb Friedrich von Schiller, el moviment clàssic de Weimar, en el qual també influí.
El llibre aconseguí que Goethe, que l'havia escrit amb 24 anys, es convertís en una de les primeres celebritats literàries. Al final de la seva vida, molts joves viatjaven fins a Weimar per visitar el mestre, de qui en moltes ocasions només coneixien aquest llibre.
L'empremta del llibre en la societat fou tan gran que l'adjectiu de ser un Werther s'utilitzà per descriure qualsevol jove idealista enamorat fervorosament.

First Published

1774

Member Reviews Write your own review

KlauDa

Klauda

Misfritz.com informiert Die Schönheit des Textes ergibt sich aus drei entscheidenden Komponenten, die knappe Fassung ohne Seitenerzählungen, die elegante Sprachmächtigkeit des Autors, die Originalität der Geschichte, ein Klassiker.

0 Responses posted in December
Log in to comment