La taronja mecànica

Dystopia, Novel by Anthony Burgess

Blurb

La taronja mecànica és una novel·la distòpica de 1962 escrita per Anthony Burgess. Es tracta d'una sàtira que relata una societat futura de la civilització occidental amb una cultura d'extrema rebel·lió i violència juvenil. L'obra explora conceptes com la naturalesa violenta dels éssers humans i el lliure albir.
La novel·la, que fou escrita segons el mateix Burgess en només tres setmanes com un experiment literari, juga amb el llenguatge utilitzant un argot anomenat Nadsat en el que parlen els joves protagonistes. Està narrada en primera persona en el personatge de l'anti-heroi de la narració.
L'obra serví com a base per la pel·lícula homònima de Stanley Kubrick de 1971. L'autor es lamentà que la pel·lícula servís per glorificar el sexe i la violència.
El 1998 fou elegida per l'editorial Modern Library com la número 65 en la llista de les 100 millors obres en anglès del segle XX.

First Published

1962

Member Reviews Write your own review

xie.zhavia

Xie.zhavia

Hi watch this https://www.youtube.com/watch?v=-VvGwQKqUxU&t=0s

0 Responses posted in February
Vuelos

Vuelos

Único en cuanto a su crudeza, el vocabulario empleado por los personajes es totalmente llamativo.

0 Responses posted in May
mikebueno

Mikebueno

Muitoo bom! Mas o final do livro tem uma posição completamente diferente da obra do Kubrick. Vale muitíssimo a pena ler!

0 Responses posted in January
Log in to comment